Fördelar med effektiva programmeringslösningar

Programmering handlar om mycket mer än att lära sig ett programmeringsspråk och att skriva kodrader utan buggar. Det finns gott om fördelar med programmeringslösningar som inte är av teknisk karaktär. Här kommer fem fantastiska fördelar presenteras med programmering som sträcker sig långt över det konventionella, vilka är:

  • Kreativitet.
  • Problemlösning.
  • Marknadsföring.
  • Utbildning.

4 fördelar med programmeringslösningar

1. Kreativitet. Programmering ger mycket utrymme för kreativt tänkande. Se bara på nuvarande möjligheter som smarta programmeringslösningar har åstadkommit för oss, från enkla appar för att köpa kryptovalutor som bitcoin Swish till fullfjädrade onlinespel. Egna animationer med fantasifulla världar och karaktärer kan skapas.

2. Problemlösning. Att hitta lösningar på problem inom programmering engagerar oss att skapa verkliga lösningar som har nytta för samhället. Till exempel lär vi oss att bryta ned komplexa problem i små specifika steg. Denna fördel är särskilt viktig då det bidrar till att göra människor mer effektiva i allmänhet. Problemlösning är nämligen en grundläggande färdighet som är avgörande i vårt fartfyllda samhälle.

3. Marknadsföring. Att kunna leverera smarta programmeringslösningar gör dig eller din verksamhet mer attraktiv för större företag. Ta till exempel studenten Linus som blivit eftertraktad just på grund av sina färdigheter. De bästa mjukvaruföretagen värderar nämligen kandidater baserat på hur tekniskt skickliga olika lösningar är. Även om teknik och smarthet inte säger allt om en person anser vissa att teknisk skicklighet är en god markör för allmän intelligens. I själva verket behöver inte en kandidat med utmärkta programmeringslösningar bli utvald, dock är det fortfarande fördelaktigt inför tekniska intervjuer. Det är också bra ett komplement till CV:t.

4. Utbildning. Bra programmeringslösningar är tecken på goda programmeringskunskaper. När vi lär oss ett nytt språk, oavsett om det är ett programmeringsspråk eller ett talat språk som spanska, utvecklar vi nya färdigheter. Vi blir exempelvis bättre på att kommunicera och kan förklara saker enklare. Detta har fördelar för den som programmerar när han eller hon förklarar ett problem för andra kollegor.