Hur väljer jag rätt webbyrå?

Om du vill att en webbyrå ska designa din hemsida är det väldigt viktigt att du väljer en byrå som passar dig och ditt varumärke. Idag finns det ganska många byråer att välja bland och vid första anblick kan det vara svårt att skilja dem åt. Innan du börjar jämföra olika byråer är det viktigt att fundera på vad du vill uppnå med din hemsida och din design. Vem ska hemsidan tilltala? Vad ska dina besökare få för intryck av hemsidan? Har du några tankar om hur designen ska se ut? Ju tydligare bild du har av din hemsida desto enklare är det att hitta en webbyrå som kan leverera den design du önskar.

Be webbyrån komma med förslag

Om du känner dig osäker kan du alltid be webbyrån rita upp en idé om hur de har tänkt designa din hemsida. Kom ihåg att du är kunden och du har rätt att be om sådana saker. Det kan till exempel vara ett exempel på design eller liknande. Du kan även be dem redovisa resultat från tidigare hemsidor för att kunna jämföra mellan olika byråer. Förutom att din hemsidas design ska vara snygg ska den även locka till klick och besökare.

Var realistisk

Det är bra att sätta höga mål för sin hemsida och design men det är också viktigt att vara realistisk. Det är inte så troligt att du kommer vara först på Google under ditt första år som verksam. Istället kan du sätta upp mål som att du ska öka din försäljning under det första året eller se till att fler upptäcker din verksamhet. Diskutera med webbyråer hur du kan uppnå dina mål och hur din webbsidas design kan hjälpa dig att nå dit. Lita på din magkänsla och välj det alternativ som känns bäst utifrån dina egna förutsättningar.